un mic exemplu despre ce inseamna … FUN – traieste fiecare clipa :)

Cu totii avem zile bune si altele, mai putin bune … si totusi de noi depinde cum alegem sa ne traim viata si cum sa vedem lucrurile 🙂 🙂 🙂 .

 

E unul dintre textele care imi place mult si la care ma intorc cand simt ca ziua nu a fost intocmai cum mi-am dorit 🙂 . Nu vreau sa-l modific, vreau sa il impart cu voi asa cum este; are ceva aparte 😛 .

 „Rob este tipul de om care e întotdeauna bine dispus si are întotdeauna ceva pozitiv de spus.

Dacă cineva îl întreabă cum îi merge, el răspunde:

 – Dacă ar fi mai bine de atât, ar fi nevoie de doi oameni pentru atâta bine!

E un optimist. Dacă un coleg are o zi rea, Rob reuseste întotdeauna să-l facă să vadă partea pozitivă a situatiei.

Am devenit curios si într-o zi l-am intrebat:

 – Nu înteleg, nu este cu putintă să fii optimist în toate zilele, tu cum reusesti?

– În fiecare zi când mă trezesc, stiu că am două posibilităti: pot să aleg să fiu bine dispus sau pot să aleg să fiu rău dispus. Si aleg să fiu bine dispus. Când mi se întâmplă ceva rău, pot să aleg între a fi o victimă sau pot să aleg să învăt din ce mi s-a întâmplat. Si eu aleg să învăt. De fiecare dată când cineva vine la mine să se lamenteze pentru ceva, pot să aleg între a-i accepta plângerile sau pot alege să-l ajut să vadă latura pozitivă a vietii. Si eu aleg întotdeauna partea bună a vietii.

 – Dar asta nu este întotdeauna asa de usor.

 – Ba da, întreaga viată este o problemă de optiuni. Când îndepărtezi din viată tot ceea ce nu contează cu adevărat, totul devine o chestiune de optiuni. Depinde de tine să alegi cum să reactionezi la diverse situatii, tu trebuie să decizi cum să-i lasi pe altii să-ti influenteze atitudinea fată de viată. Tu alegi să fii bine sau rău dispus. Până la sfârsit, tu esti acela care decizi cum să-ti trăiesti viata.

După această discutie, am pierdut legătura cu Rob, fiindcă mi-am schimbat locul de muncă, dar adesea mă regăseam gândindu-mă la cuvintele lui atunci când optam pentru ceva în viată, în loc să reactionez la evenimente.

Apoi am aflat că Rob a avut un accident groaznic la locul de muncă: a căzut de la 18 metri înăltime si după o operatie de 8 ore si după o îndelungată spitalizare a iesit având o placă de otel în spate. M-am dus să-l văd si l-am întrebat dacă se simte tot atât de bine.

 – Vrei să vezi cicatricile mele?

 – Dar cum faci să rămâi pozitiv după ce ti s-a întâmplat?

– În timp ce cădeam, primul lucru care mi-a venit în minte a fost fetita mea. Apoi, în timp ce zăceam pe pământ, mi-am zis că pot să aleg între a muri si a trăi. Si am ales să trăiesc.

 – Dar nu ti-a fost frică?

 – Atunci când m-au dus la spital si am văzut expresiile chipurilor asistentelor si doctorilor, mi-a fost frică fiindcă parcă se uitau la un om mort. Apoi cineva m-a întrebat dacă am alergie si am raspuns: Da! Toti m-au privit si atunci am urlat: Sunt alergic la gravitatie! Au izbucnit în râs, iar eu le-am spus: acum operati-mă ca pe un om viu, nu ca pe unul care e deja mort. ”

 

O zi frumoasa sa aveti in fiecare zi! Enjoy your life, it’s yours 😉 !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: